Мексиканският Керетаро обяви повече от половината си играчи за продажба. Тимът, който има само една победа през сезона, постави 21 играчи в трансферната листа.
 
За останалата част на света подобен ход може да бъде считан за шокиращ, но той се превърна в нещо обичайно за мексиканския футбол през последните години. През миналото лято Пачука постави всичките си играчи в трансферната листа, въпреки че голяма част от футболистите останаха.
 
Сред играчите, които са посъветвани да си търсят нови отбори, са резервният вратар на националния отбор на Урагвай Хуан Кастия, колумбийският защитник Ефраин Кортес и бившите национали на Мексико Гонсало Пинеда и Луис Ландин.
 
Керетаро записа само една победа в шампионата Апертура 2012. Това беше успехът с 1:0 над Пуебла в последния кръг на сезона. Победата доведе до жестока битка с Атлас на дъното на процентното класиране, което пък ще определи тимът, който ще изпадне във втора дивизия.
 
Единственият начин Керетаро да оцелее в елита е спечелването на повече точки от Атлас в шампионата Клаусура 2013. Именно затова клубът търси начин да се подсили с нови играчи.