Мексиканският Монтерей завърши на трето място на Световното клубно първенство. Южноамериканците спечелиха срещу Ал-Хилал от Саудитска Арабия след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши при равен резултат 2:2.

Ал-Хилал поведе в резултата след гол на Едуардо в 35-ата минута. Той се разписа с глава след центриране от ляво. Мексиканците обаче успяха да обърнат резултата до 2:1. Това се случи в началото на второто полувреме. В 55-ата минута Гонзалес изравни, след като също с глава насочи топката в опразнената врата. Стражът на Ал-Хилал не реагира по най-добрия начин при центрирането преди гола и не беше на вратата си, когато Гонзалес реализира. В 60-ата минута аржентинецът Максемилиано Меза получи топката в наказателното поле, освободи се от защитник и вкара гол, с който Монтерей обърна мача.

Опитният Бафетимби Гомис изравни в 66-ата минута. Той се разписа с глава за крайното 2:2.

При дузпите двата отбора бяха точни при първите две изпълнения на 11-метровите удари. Първият пропуск направи Едуардо от Ал-Хилал, но пък Васкес изпусна четвъртата за Монтерей. Фаталният пропуск обаче бе петото изпълнение на Ал-Хилал. Кано не успя да реализира, а Карденас донесе победата на своите.