Мексико и Тринидад и Тобаго завършиха със зрелищно равенство 4:4 в последния си мач от Група "С" на турнира "Голд Къп". Надпреварата на КОНКАКАФ се провежда в САЩ, а две от срещите ще се изиграят и в Канада.

Двата тима си бяха осигурили класиране за следващата фаза още преди срещата помежду им в Шарлът, но след равенството Тринидад и Тобаго завърши на първо място в групата със 7 точки и ще играе на четвъртфинал срещу Панама, а Мексико остана на втора позиция с 5 точки и среща в следващия етап Коста Рика.

През първата част падна само един гол, дело на мексиканеца Пол Агилар (32), но след почивката съперниците се развихриха и направиха истински голов спектакъл. Карлос Вела (51) покачи на 2:0, но Тринидад и Тобаго направи пълен обрат само за 12 минути с попадения на Керон Къмингс (55, 67) и Кенуайн Джоунс (88).

Андрес Гуардадо (88) с бомбен изстрел от границата на наказателното поле изравни за 3:3, а две минути по-късно „ацтеките” направиха на свой ред пълен обрат, след като Кенуайн Джоунс си отбеляза нелеп автогол в опит да изчисти топката при центриране. В последните секунди на срещата Трининдад и Тобаго стигна до ценната точка, след като централният бранител Йоханс Маршал (90+4) с глава оформи крайното 4:4 след центриране от корнер.

В другата среща от групата Куба победи Гватемала с 1:0. Първият гол в турнира за Куба реализира Майкел Алехандро Рейес (73). Така тимът от островната страна се класира за четвъртфиналите като един от двата най-добри трети отбора, завършвайки с 3 точки в актива си и ще спори със САЩ за място на полуфиналите. Гватемала остана на последно място с 1 точка и отпада от турнира.