Конфликт между Лионел Меси и Давид Вия наистина има. В това беше категоричен мениджърът Франсоа Гаярдо пред "Пунто Пелота". "Отношенията между Вия и Меси са нулеви. От известно време не се разбират, категоричен беше импресариото. – Лео поиска от Гуардиола да играе като централен нападател, за да бележи повече голове. Това изтласка Вийя на лявото крило, което не му се хареса. През лятото Давид поиска да си отиде, ако се появи добра оферта. Аз лично предложих оферта от Ювентус на стойност 25 милиона евро, която беше отхвърлена от Барса осем дни преди края на трансферния прозорец. Ако не играе, през декември пак ще поиска трансфер."

Звездата Меси преди седмица отрече да има спор с испанеца. Двамата си размениха остри реплики по време на мача на каталунците с Граната (2:0) и това се превърна в централна тема в медиите. Повод за конфликта между тях стана ситуация в която Вия се забави с подаването и пропусна да изведе аржентинецът в удобна позиция.

"Разполагаме с невероятна съблекалня. Това, че сме си разменили реплики не е нищо. Между нас няма злоба. Това са неща от играта. Исках да вкарам първия гол, да улесня отбора, затова се развиках. Но е нормално. Подобни ситуации се случват почти всеки ден и на тренировка, но хората не го виждат, защото няма камери", коментира Меси.