Мениджърски скандал избухна в Италия след равенството 2:2 с България на стадион “Васил Левски”. Агентът на Паоло Канаваро – Гаетано Феделе открито разкритикува селекционера на “скуарда адзура” Чезаре Прандели, че не вика клиентът му.

„За съжаление, тези в най-добра форма не винаги са викани в националния тим. Правилно е да се отваря вратата за младите, но понякога малко опит също е полезен. Канаваро намери неговата форма за националния отбор в Наполи. Убеден съм, че ако той беше с различно фамилно име, със сигурност щеше да е повикан“, каза Гаетано Феделе.

Според него Паоло е пренебрегван заради брат си Фабио Канаваро, който дълги години бе капитан на националния отбор и в момента държи рекорда за най-много мачове със синия екип – 136 срещи.

Самият Паоло Канаваро е основен защитник в Наполи и в последните години прави изключително силни мачове. Той е минал и през всички юношески и младежки формации на Италия. За мъжете обаче до момента има само една повиквателна – за контрола с ЮАР през 2007 година, но тогава така и не влиза в игра.