Португалският мениджър на Челси Андре Вияш-Боаш разкри страни от своя характер, който са далеч от футбола. 33-годишният специалист, който пристигането си при “сините” стана известен с манията си по футбола, се оказа пристрастен към моторните спортове.
 
Вияш-Боаш разкри, че притежава пет мотора и е съсобственик от колекция от 12 коли, някои от колите известни класически модели.
 
“Имам няколко мотора от Рали Дакар. Това е скъпо хоби. Луд съм по ендуро състезанията. Аз лично дори съм пробвал планинско каране и почти не се убих. Усещането е фантастично. Това е моята страст, моето бягство от ежедневието. Моторите ме зареждат с адреналин”, заяви Вияш-Боаш.
 
На повечето футболисти е забранено да карат мотоциклети, но Андре Вияш-Боаш никога не е бил професионален играч. “За мениджърите няма подобни клаузи”, пошегува се мениджърът на Челси.
 
“Първият ми мотор бе 350-кубиков. Започнах направо с тежката категория. Участвах в националния шампионат на Португалия и си счупих рамото. По това време бях треньор на юношите на Порто”, призвава младият специалист.
 
Вияш-Боаш е голям фен на професионалните моторни спортове. Това е причината през миналия месец да посеги Гран При на Белгия от Формула 1 само 24 часа след победата на Челси над Норич: “Харесвам Формула 1, но предпочинал оф-роуд състезанията, ендуро, мотокрос и трайъл.”/БЛИЦ