Мениджърът на Златан Ибрахимович – Мино Райола, сравни ФИФА и УЕФА с организирани престъпни групи, а Мишел Платини бил кръстник на мафията.
 
44-годишният футболен агент заяви, че Ибрахимович е трябвало да спечели “Златната топка” още преди няколко години. Според него, ако шведът не получи наградата през тази година, това ще е доказателство за корупцията в управлението на световния футбол.
 
“ФИФА и УЕФА са еднакви л*йна. Ако Златан не спечели “Златната топка”, ще бъде доказателство, че наградата се манипулира. Призът ще бъде приеман сериозно, само ако най-добрият играч печели. От години най-добрият футболист в света и Ибрахимович”, заяви Райола пред в. “Експресен”.
 
“ФИФА и УЕФА са еднакви. Те могат да бъдат сравнени с мафиотските организации. Ако шведското правителство управлява страната по начина, по който тези две организации управляват футбола, в страната ще настане революция”, допълни футболният агент.
 
“Мишел Платини и Мино Райола не са приятели. Френският президент на УЕФА е като кръстник на мафията. Платини не е правил нищо важно за футбола. Ако той имаше достатъчно кураж, щеше да промени европейската футболна централа”, разкри мениджърът на Ибрахимович.