Приказката за ирландския Клифтънвил продължава. Отборът е съперник на ЦСКА в Третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият мач е довечера на Националния стадион “Васил Левски” от 19,00 часа. Медиите в Северна Ирландия продължават да обръщат голямо внимание на аматьорския тим, който е от Белфаст, но се състезава в първенството на Ирландия.

“Играчите на Клифтънвил трябваше да се готвят за сблъсък с Кремлин Юнайтед, но в момента се намират на 2000 мили от Белфаст. Те преживяха най-страхотната нощ в живота си, срещат втори отбор в Европа”, пише “Белфаст Телеграф”.

“Това е една истинска вихрушка, за няколко дни станахме професионалисти. Нямаме време да мислим. Прибрахме се от Хърватия в петък в 7 часа сутринта. В събота почивахме и отново се качихме на самолета, този път към София”, казва мениджърът на Клифтънвил Еди Патерсън.

“Някои от момчетата трябваше да са на работа и се качиха на самолета в последния момент. Няма да забравя никога тази седмица, въпреки че дори все още не сме ритнали веднъж топката срещу ЦСКА”, допълва треньорът.

“През 2007 година играхме срещу Динабург (Латвия). Отстранихме ги, а наградата ни бе пътуване до Белгия, където срещнахме Гент. Паднахме и в двата мача, с 0:2 и 0:4. Преди няколко години отпаднахме от евротурнирите от датския Копенхаген с общ резултат 0:11. Това обаче бе страхотно преживяване за всички нас. Когато играеш срещу професионалисти, които не работят нищо друго, е нормално да се случи такъв резултат. Нещо подобно ще се случи и срещу ЦСКА. Те са сред най-известните клубове в Европа. Но самото стъпване на техния терен е чудесно за моите играчи, те заслужиха правото да са там. Те отстраниха отбор, който се състезава в класно първенство. Въпреки че сме изтощени, пишем история”, завърши Патерсън./БЛИЦ