Мениджърът на петия във временното класиране на английската Висша лига Лестър Клаудио Раниери разказа каква е била основната причина да се раздели с Ювентус в края на сезон 2008/09, когато „бианконерите” завършиха втори в Серия „А”. Тогава на мястото на Раниери, който има неразбирателство със спортния директор Алесио Секо относно трансферната политика, застана Чиро Ферара. Раниери не искал в клуба да бъде привличан Фабио Канаваро и това довело до напускането му.

"Бяхме се разбрали, че когато привличаме нови футболисти, трябва да сме обсъдили въпроса помежду си и да сме стигнали до консенсус. Но през пролетта на 2009 година бях уведомен, че Секо е решил да подпише с играч, който аз не смятах, че е удачно да идва в клуба. Сега вече мога спокойно да кажа, че ставаше въпрос за Фабио Канаваро", разказа Раниери.

"Фабио е велик играч и след като се върна в Юве се представи добре, но не това беше проблемът. Не беше справедливо спрямо шестимата лидери на Юве, които останаха лоялни на клуба през лятото на 2006 година и играха в Серия „Б”. Докато те се бориха в долното ниво на италианския футбол, Канаваро избра да играе в Реал (Мадрид). Не беше честно да го връщат в Юве. Това беше моето мнение и го казах. Останалото е история", допълва специалистът.