Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс ще се опита да привлече играч от „кръвния враг” Манчестър Юнайтед и то не кой и да е, а българският нападател Димитър Бербатов, който очаква трансфер това лято. Трансфер на играч между мърсисайдци и „червените дяволи” не е имало от 1964 година насам. Тогава Фил Чиснол преминава от Юнайтед в Ливърпул.

Според различни електронни издания на Острова бившият мениджър на Суонзи вярва, че Бербо може да помогне на Ливърпул да бележи повече попадения през следващия сезон, тъй като Анди Керъл и Луис Суарес не са толкова ефективни.

Брендън Роджърс е приятел с мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и през тази седмица ще отправи запитване за Бербатов. Българинът има договор за още един сезон с "червените дяволи", но мисли за трансфер в друг тим, след като не получава достатъчно шансове за изява в Юнайтед.

Освен Ливърпул сериозен интерес към Димитър Бербатов проявяват още френският гранд ПСЖ и испанският Малага, който като четвърти в Примера дивисион ще участва в Шампионската лига. Пречка за трансфер на Бербо в Ливърпул може да се окаже факта, че българинът иска да играе на всяка цена в Шампионската лига, а мърсисайдци ще се изявяват през следващия сезон в Лига Европа.