Мениджърът на Лийдс Даниел Фарке даде изявление преди днешното гостуване на тима си на Сток Сити в мач от 13 кръг на Чемпиъншип. 46-годишният германски специалист направи коментар и за българския национал в състава на отбора си – Илия Груев-младши. 23-годишният халф беше привлечен на „Елънд Роуд“ в края на летния трансферен прозорец, но до момента взе участие само в три мача, в които влизаше в игра в самия край.

"Много съм доволен от Илия, който се присъедини към състава доста късно и без да прави предсезонна подготовка с нас. Той много скромно и възпитано момче, с отличен бекграунд зад гърба си. В предишните две години игра на ниво Бундеслига. Особено добре се представи през миналия сезон, в който записа над 30 мача. Титуляр е за националния отбор на България във всяка среща", коментира Фарке за "Йоркшър Ивнинг Поуст".

"Бях изкушен да го пускам повече в предишните ни мачове, защото на тренировките той показва топ ниво, но момчетата на неговата позиция в полузащитата се представяха наистина отлично. В други зони може би щеше да бъде по-лесно да получи повече шансове за изява, но като треньор ми е трудно да променя нещо, което работи. Честно казано от конкурентите на неговия пост Итън Ампаду е изключителен, Арчи Грей също се представя много добре, Глен Камара имаше ключово влияние в много от мачовете ни. Не е лесно да изместиш някой от тях от полузащитата", допълни германският спец.

"Имам чувството, че Илия ще играе важна роля в следващите ни мачове. Много съм щастлив, че разполагам с него в състава, защото той не е само добър играч, но и отличен съотборник", каза още Фарке.