Мениджърът на Нотингам Форест Дуги Фридман предрече блестящо бъдеще на българския вратар Димитър Евтимов. 40-годишният шотландец коментира и призивите от страна на феновете Евтимов да получи титулярно място за оставащите два мача на тима до края на редовния сезон в Чемпиъншип, след като титулярът Карл Дарлоу демонстрира спад във формата.
 
„Не мисля, че Евтимов ще играе в оставащите мачове до края на сезона. Всеки ще получи своя шанс, когато покаже готовност и подходяща форма. Дими е фантастичен по време на тренировките. Гледал съм го и в мачове на младежкия отбор. Със сигурност той е играч за бъдещето на тима. Разбирам желанието на феновете за налагане на млади играчи от школата, но ще пускам младите футболисти само, когато покажат, че са готови“, заяви Фридман.
 
„Вече имам опит и научих, че млади играчи трябва да се появяват в игра, само ако са готови. Иначе може само за няколко месеца да унищожиш бъдещето им във футбола. Евтимов още не е готов да бъде хвърлен в дълбокото, но това е футболист, който със сигурност ще бъде използват в бъдеще“, призна мениджърът на Нотингам.
 
„В клуба имаме няколко фантастични млади вратари. Дими притежава и невероятен манталитет. Със сигурност мога да кажа, че е част от моите планове, но не е в краткосрочните“, добави шотландецът.
 
През този сезон Димитър Евтимов натрупа опит като титуляр в мъжки отбор. Той играе под наем в Мансфилд в Лига 2 и изигра 11 мача. В последните мачове българинът често попада в групата на Нотингам за срещите от Чемпиъншип, но остава резерва на Карл Дарлоу.