Официалният сайт на Селтик пожела здраве и скорошно оздравяване на Стилиян Петров. Всички в бившия клуб на национала са шокирани от новината, че той е болен от левкемия.

“Мислите ни са със Стилиян Петров. Мениджърът Нийл Ленън от името на цялото семейство на “детелините” желае здраве на българина. Всички ние сме абсолютно шокирани от новината, че той е болен от левкемия. Нашият треньор освен бивш съотборник на Стилиян е и негов приятел. Алън Томпсън и Йохан Мялби, които го познават добре, също се молят за здравето му”, се казва в официалното съобщение в сайта на Селтик.

Между 2000 и 2006 година Петров игра заедно с Ленън. Настоящият треньор добави: “Съсипан съм от новината. Искам Стилиян да знае, че има пълната подкрепа от всички в Селтик в най-важната битка за него. Познавам Стилиян, той иам сърце на лъв и ще преодолее и това препятствие в живота си. От името на играчите и целия щаб искам Стилиян, Паулина и семейството им да знаят, че сме с тях. Ние сме готови да помогнем, защото те никога няма да бъдат сами”, заяви треньорът.

Изпълнителният директор на клуба Питър Лоуел добави: “Това е ужасна новина и всички ние морално подкрепяме Стилиян и Паулина в този момент. Стилиян е изключителен футболист и за седем години тук спечели сърцата на всички. Той е един от най-популярните играчи тук. Вярвам, че феновете ни в момента също са с него”./БЛИЦ