Една от легендите на аржентинския футбол Сезар Луис Меноти не смята, че голмайсторът на Барселона Лионел Меси се пази за световното първенство в Бразилия, а просто е затормозен психически заради слабите резултати на каталунците.

„Меси трябва да преодолее тъгата и разочарованието от слабото представяне и да преоткрие радостта, гордостта и страстта, които са необходими в клуба като Барселона", сподели Меноти пред goal.com.

"Не мисля, че той се пази за световното първенство. Оставам с усещането, че неговите мисли не са подредени. Неговата форма няма нищо общо с предстоящото световно първенство по футбол. Според мен психическата умора при него е много по-голяма от физическата. Нормално е това да се случи при много мачове, а той има доста задължения”, допълни 75-годишният специалист и треньор на втородивизионния мексикански Естудиантес Текос.

"Няколко дни почивка ще му помогнат да подреди мислите си и отново да бъде най-добрият футболист в света", каза още Меноти, който изведе Аржентина до световната титла през 1978 година.