Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер изрази мнение, че паузата в програмата на Арсенал идва в правилен момент за „топчиите“, които са под сериозно напрежение в последно време.

Арсенал няма мач чак до следващата сряда, когато е реваншът срещу Байерн в Шампионската лига. Заради участието на Евертън във ФА Къп, мачът между двата отбора в Премиършип бе отложен и така „артилеристите“ ще имат доста голяма почивка след загубата с 1:2 от Тотнъм.

„Нуждаем се от тази почивка сега. Имаме 10 дни до следващия наш мач, така че можем да помислим върху нашата ситуация. Разбира се, че има потенциал, но трябва да го покажем”, коментира Мертезакер.

„От това се нуждаем през следващите седмици. Да отидем в Мюнхен и да покажем отговорност за Шампионската лига, да използваме шанса там и след това трябва да се погрижим за първенството и да опитаме да спечелим всички оставащи точки. Бяхме добри в началото срещу Тотнъм, но трябва да задържаме това ниво и това ни липсва през цялото време, това постоянство за 90 минути или най-малкото да задържим суха мрежа през първите 45 минути“, допълни Мертезакер.