Лионел Меси отново обяви, че няма никакво намерение да играе за друг европейски тим освен за Барселона.
 
"Не, не. Дайте да не говорим на тази тема. Ако напусна Барса, отивам в Аржентина и там ще се пенсионирам със сигурност", отсече навършилият наскоро 24 години футболист в интервю за колумбийския "Ел Паис".
 
"За мен няма спор кой е най-добрият футболист в света за всички времена – Диего Марадона. От много мъничък имах топка в краката. Първо ритах в кварталния отбор, после в Барселона. Всичко се промени. Напуснах приятелите си, семейството, страната си заради една мечта - да продължа да се развивам. Истината е, че изживях мечтата си в Барселона. Отнесоха се с мен много добре", твърди Лео.
 
"Питате ме за сравненията, които правят между мен и Кристиано Роналдо? Всеки един е различен. На мен не ми харесва да се изтъквам по този начин. Аз съм по-резервиран. Излязоха много неща, много истории с мен и много жени. Всичко обаче е лъжа! Що се отнася до предстоящата Копа Америка - Аржентина винаги е фаворит и трябва да се стреми да спечели всичко. Пред нашата публика това става още по-важно", добави Меси.