Голмайсторът на Барселона Лионел Меси може да е №1 в Европа по голове, асистенции и победи за последното десетилетие и да има рекордните в историята шест "Златни топки", но въпреки това продължава да е далеч зад Кристиано Роналдо по приходи от социалната мрежа „Инстаграм“.

34-годишният португалски нападател на Ювентус има умопомрачителните 194 милиона последователи и големите компании търсят сътрудничество с него. Всяка платена публикация е донесла средно по 975 000 долара на Роналдо, а общо приходите му са 47,8 милиона долара – много над заплатата му с бонусите в Ювентус (36,6 милиона долара).

Меси е втори в класацията и далеч зад големия си конкурент на зеления терен. Аржентинецът има 139 милиона последователи и е взел 23,3 милиона долара от Инстаграм, което е наполовина от парите на Роналдо.

На трето място в тази класация е американският модел Кендъл Дженър. Кралицата на „Инстаграм“ е само на 24 години и през годината е спечелила 15,7 милиона долара от публикации.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Бившият английски национал по футбол Дейвид Бекъм си остава актуален за феновете и е четвърти по приходи от социалната мрежа с 10,7 милиона долара или по 357 000 на публикация.

Топ 5 запълва певицата Селена Гомес със само девет спонсорирани публикации, но пък те ѝ носят 8 милиона долара.

Най-скъпият футболист в историята Неймар от ПСЖ има 130 милиона последователи и е спечелил 7,2 милиона долара с десет публикации. Другите футболни представители в топ 20 са  Златан Ибрахимович (№7 с 4 милиона долара), Роналдиньо (№9 с 2,6 милиона долара) и Гарет Бейл (№13 с 1,09 милиона долара само за пет публикации).