Лионел Меси беше обезличен от защитата на Чили при домакинското равенство 1:1, което Аржентина постигна в световна квалификация за Мондиал 2022. Двубоят се игра на „Естадио Унико“ в Сантяго дел Естеро и „гаучосите“ продължиха серията си без домакинска загуба срещу „Ла Роха“.

Меси откри резултата в 23-ата минута, когато беше точен от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР. Системата доказа, че Лаутаро Мартинес е фаулиран от Гилермо Марипан в наказателното поле. При изпълнението си капитанът на Аржентина прати вратаря Клаудио Браво в другия ъгъл и топката без проблем се озова в мрежата.

Това попадение внесе сили в чилийците, които заложиха на доста физически стил, който на момента граничеше с грубата игра. Това беше достатъчно, за да обезличи звездата на съперника и Лионел Меси трудно достигаше до голови положения.

13 минути след откриването на резултата, гостите стигнаха до изравняване. Центриране от фаул се озова в Гари Медел, който с плонж подаде към Алексис Санчес и той с лекота се разписа.

Физическата преса на чилийците попречи на Аржентина да създаде голови положения. При един от малкото шансове Лионел Меси стреля от фаул в край на първото полувреме, но Браво с акробатичен плонж изби топката, летяща към горния ъгъл на вратата му.

Следващите шансове за Меси дойдоха в края на мача. Първо Клаудио Браво изби негов удар от наказателното поле, а след това изстрел от фаул на звездата на световния футбол уцели гредата.

Аржентина продължава без загуба в квалификациите за Мондиал 2022 и след пет изиграни мача има актив от 11 точки (3 победи и две равенства). Лидер е Бразилия с 12 точки от четири срещи. Чили е на седма позиция с пет пункта.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ В ЮЖНА АМЕРИКА, ИГРАНИ ТАЗИ НОЩ
Уругвай – Парагвай 0:0

Аржентина – Чили 1:1
1:0 Лионел Меси (23-дузпа), 1:1 Алексис Санчес (36)

Перу – Колумбия 0:3
0:1 Йери Мина (40), 0:2 Матеус Урибе (49), 0:3 Луис Диас (55)

КЛАСИРАНЕ: 1.Бразилия 12, 2.Аржентина 11, 3.Еквадор 9 т., 4.Парагвай 7 т., 5.Уругвай 7 т., 6.Колумбия 7 т., 7.Чили 5 т., 8.Боливия 4 т., 9.Венецуела 3 т., 10.Перу 1 т.
* За Мондиал 2022 се класират първите четири отбора в групата, а петият в класирането ще играе бараж.