Дъщерята на Христо Стоичков – Михаела, започна добра инициатива, с която ще помогне на болно българче. Мика, както я наричат в Испания, събира средства за болната Алекс от Добрич. За целта щерката на Камата ще продаде топка на търг в интернет и събраните средства ще отидат за лечението на 5-годишното детенце. Топката обаче е повече от специална. На нея са всички автографи на звездите на Барселона начело с Лео Меси, Шави, Иниеста и други. С въпросната топка каталунците играха в мача и спечелиха трофея в Шампионската лига през май тази година.

Ето какво написа Михаела в личния си блог по повод инициативата:

“Здравейте, приятели! Как изкарахте Коледа?

Имам една прекрасна новина, която в студената декемврийска нощ ще стопли хиляди добри сърца, прегърнали една благородна кауза. Аз и футболистите на Барселона ще подкрепим благотворителна кампания в България, която грабна сърцата ни. Ще подадем ръка на 5-годишната Александра Маркова от Добрич. Детенцето е болно, а родителите му се нуждаят от средства, за да продължат лечението в Израел. В България донесох топка, с която футболистите на Барса играха в Шампионската лига. Всички поставиха своите автографи и пожелаха детенцето да оздравее по-бързо. Топката ще бъде предоставена за търг в интернет, а средствата ще отидат за лечението на момиченцето. Уникално – някой може да притежава топка с автографите на световния шампион и да помогне.

Бъдете добри, помогнете и Вие!

Банковата сметка на Алекс е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк – клон Добрич.