ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лионел Меси спечели за трети път наградата на ФИФА за най-добър в света. Мега звездата на аржентинския и световния футбол събра 48 точки. Толкова имаше и Ерлинг Холанд.  Това веднага породи слухове в социалните мрежи и огромно недоумение: Какво се било случило? Има ли далавера, как така са с еднакъв брой точки, е Меси е първия, а норвежецът втори.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Няма обаче никакви интриги. Всичко е чисто и бяло.  Има си регламент, който гласи следното:

При равен брой точки се гледат гласовете на капитаните на националните отбори. При тях Меси е получил 107 точки, докато звездата на Манчестър Сити Манчестър Сити е с 67.

Световният шампион с Аржентина е поставил на първо място в своята класация Ерлинг Холанд, следван от Килиан Мбапе и Хулиан Алварес.

Мбапе е дал гласа си за Меси. Второто място в анкетната карта на французина е за Холанд, а третото за Кевин Де Бройне.

Кристиано Роналдо не се е възползвал от правото си да гласува в анкетата като капитан на националния отбор на Португалия. Вместо него това е направил ветеранът Пепе. Защитникът на Порто не е включил Меси в челната тройка, която изглежда по следния начин: Бернардо Силва, Ерлинг Холанд, Виктор Осимен.

Освен Мбапе и други световни звезди са гласували за Меси. Бившата звезда на Барселона е поставен на първо място от Мохамед Салах, Хари Кейн, Лука Модрич, Федерико Валверде, Роберт Левандовски, Вирджил ван Дайк, Андрю Робъртстън, Ян Облак, Джанлуиджи Донарума, Фалкао и Гранит Джака.

Меси беше включен в идеалния състав на FIFPро за рекорден 17-и път. Аржентинецът попада в символичната единайсеторка неизменно от 2007 година насам.