Аржентина и Колумбия официално ще домакинстват на Копа Америка през 2020 година от 12 юни до 12 юли, обявиха от южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ.

Родината на Лионел Меси ще е домакин на т.нар. Южна зона, в която са Боливия, Чили, Парагвай, Уругвай и "гаучосите“. Северната зона е в Колумбия с тимовете на Бразилия, Еквадор, Перу, Венецуела и домакините. Към всяка зона ще бъде поканен и по още един гостуващ национален тим. Първите четири тима във всяка зона се класират за елиминациите.

За последно Аржентина организира Копа Америка през 2011 година, когато националният тим на страната достигнаха до четвъртфиналите. Последното домакинство на Колумбия пък е от 2001 година, когато под ръководството на легендарния Франсиско Матурана „лос кафетерос“ ликуваха след успех над Мексико на финала с гол на Иван Рамиро Кордоба.

Както е известно, това лято Бразилия ще приеме финалите на Копа Америка, а КОНМЕБОЛ организира турнир и догодина, за да се изравни надпреварата с европейското първенство и двете да се провеждат на четири години и по едно и също време.