Лионел Меси и останалите му съотборници от аржентинския национален тим летели с катастрофиралия днес в Колумбия самолет само преди 20 дни. „Гаучосите” използвали чартъра на боливийската компания Lamia BAE-146 за гостуването на Бразилия в световната квалификация от зона Южна Америка. Аржентина загуби при тази визита с 0:3 в Бело Оризонте.

Както е известно, въпросният самолет с 81 души на борда се разби днес на около 50 километра от колумбийския град Меделин. На борда на самолета бе и бразилският тим на Чапекоензе, а сред загиналите футболисти е бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо. Оцелели са само петима души, сред които трима футболисти - бранителят Алан Рушел и вратарите Данило и Фолман, една от стюардесите - Ксимена Хименес, и един журналист – Рафаел Хензел. Масажистът на отбора Рафаел Гобато също е бил изваден жив от спасителните екипи, но по-късно е починал в болницата.

Бразилският тим пътуваше до Колумбия за финален мач от турнира за Купата на Южна Америка (еквивалент на Лига Европа) срещу местния Атлетико (Меделин).