Голмайсторът на Барселона Лионел Меси си остава най-добре платения футболист в света, следван от звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо и съотборника си Неймар, съобщава „Франс Футбол”.

Според популярното френско издание аржентинският национал е спечелил 74 милиона за миналата 2015 година от заплата и спонсорски договори. Приходите на Меси за 2015 година са се повишили с 9 милиона евро в сравнения с предходната година. След него за трета поредна година в същия ред се подреждат португалецът Кристиано Роналдо (67,4 милиона евро, увеличение с 13,4 милиона евро) и бразилецът Неймар (43,5 милиона евро, увеличение със 7 милиона евро).

Най-платеният треньор за 2015 година е Жозе Моуриньо, който бе освободен от Челси през декември и постоянно е свързван с мениджърския пост в Манчестър Юнайтед за от лятото. Специалния е припечелил 24 милиона евро, а след него в класацията е треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола, който от следващия сезон ще бъде мениджър на Манчестър Сити. Трети е бившият италиански селекционер на Русия Фабио Капело.