Голямата звезда на новия европейски клубен шампион Барселона Лионел Меси бе избран за играч на мача във финала на Шампионската лига, спечелен от каталунците с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед. Аржентинецът бе в основата на каталунския успех, като дори вкара едно от попаденията, което бе негово 12-о за този сезон в турнира.

Така Меси стана и голмайстор на Шампионската лига, изравнявайки рекорда на холандеца Рууд ван Нистелрой по брой отбелязани попадения за един сезон в турнира. През 2002/2003 Ван Нистелрой се разписа 12 пъти, макар че тогава Манчестър Юнайтед не стигна до финала. Сега същото направи и Меси, който вече има общо 37 гола в 56 мача в Шампионската лига.

Общо за сезона Меси приключи с 53 попадения в 54 срещи във всички турнири и по този начин се изравни с Кристиано Роналдо, който също вкара толкова голове, но го победи в битката за голмайсторския приз в Примера. Само за последните 2 години Меси има общо 100 попадения в 107 двубоя, а в кариерата си се е разписал 180 пъти за Барселона.

Ето и класацията на голмайсторите за този сезон в Шампионската лига:

12 гола: Лионел Меси (Барселона)

8 гола: Марио Гомес (Байерн Мюнхен) и Самуел Ето'о (Интер Милано)

7 гола: Никола Анелка (Челси)

6 гола: Роберто Солдадо (Валенсия), Карим Бензема (Реал Мадрид) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

5 гола: Педро Родригес (Барселона) и Раул (Шалке 04)