Голмайсторът на Барселона за всички времена с 371 попадения Лионел Меси преговаря с ръководството на клуба за нов договор, който да му осигури умопомрачителната заплата от 50 милиона евро бруто или 25 милиона евро нето на сезон, съобщава „Ас”.

Настоящият контракт на аржентинеца с каталунците е до лятото на 2018 година, но се водят преговори за предварителното му удължаване до 30 юни 2020 година и разбира се с подобрени финансови условия.

В момента Меси печели по 16 милиона евро на сезон – нето. Според мадридския вестник той не е най-платеният футболист на Барселона, тъй като привлеченият миналото лято бразилец Неймар получава на година между 18 и 20 милиона евро на сезон.

Меси иска отново да стане най-платената звезда на каталунците и да получава по 25 милиона евро нето на година, а това са около 50 милиона евро бруто.

Вицепрезидентът на клуба Хавиер Фаус потвърди за преговорите с Меси и успокои феновете. „Клубът никога не си е помислял да продава Меси и той също не е мислил за трансфер”, сподели Фаус.

Миналото лято Меси е получил три предложения за трансфер, като два от трите клуба са спонсорирани от арабски инвеститори. Въпросните клубове отправили запитвания за цената на аржентинеца, който със сигурност щеше да печели повече във всеки от тези три тима, отколкото при каталунците.