Звездата на Барселона Лионел Меси даде интервю за модното списание “GQ”. Ето какво сподели аржентинецът за футбола и личния си живот:

-Кой е най-добрият футболист според вас?
-Светът е пълен с велики играчи, които имат страхотни качества. С много от тях деля една съблекалня в Барселона и националния отбор на Аржентина. Трудно е да направя избор, но ако трябва, ще предпочета Шави и Иниеста.

-Каква е тайната на Гуардиола?
-Той няма тайни. Може да видите всичко от него, побеждаваме с най-високите стойности на футбола. Той винаги иска най-доброто от отбора и се стреми да го запази на постоянно добро ниво.

-Какви са вашите цели в областта на спорта?
-Да продължа да раста като човек и футболист.

-Марадона продължава ли да бъде вашият идол?
-Марадено е и ще бъде моят идол. Той е идол за всички, той е велик.

-Кои са най-добрите защитници, играли срещу вас?
-Не мога да кажа за отделни личности, всички накуп понякога усложняват играта ми.

-Твоята история е подобна на приказка на Андерсен или филм от Холивуд, в който детето не може да играе футбол, но става голяма звезда.
-В началото беше наистина смешно, защото аз исках силно да играя футбол, исках да се боря на терена. Едновременно с това обаче беше и много болезнено, защото трябваше да жертвам много неща. Никога не съм си мислил, че спортът е нещо възможно за мен. Винаги обаче съм вярвал в постигането на мечтите си.

-Какво обича и мрази футболист №1 в света във футбола?
-Обичам да играя добър футбол, на пълни стадиони, това е класика. Нещото, което не харесвам, е неспортсменското и непрофесионално поведение. Това не го одобрявам и не го разбирам./БЛИЦ