Спечелилият за шести път „Златната топка“ аржентинец Лионел Меси изрази задоволството си от рекордната награда на списание „Франс Футбол“ и смути всички в залата на театър „Шарле“ с признанието, че отказването му от играта приближава.

„Искам да благодаря на моя клуб, моите съотборници, които са част от тази награда, както и на журналистите. Преди десет години получих първата си „Златна топка“, тук, в Париж. Помня този ден, когато дойдох с тримата си братя и бях на 22-годишна възраст. За мен това е немислимо, което става сега. Днес получавам шестата си „Златна топка“ в съвсем различни времена. Всичко е специално за мен, с моята жена и трите ни деца и съм късметлия, че братята ми и много братовчеди са тук”, сподели Меси след получаването на наградата от миналогодишния носител Лука Модрич, който дори не бе номиниран тази година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„През цялото време не спрях да мечтая, да продължавам да раста, да се подобрявам ден след ден и да се наслаждавам на футбола. Благодаря на Господ, че ми позволява да правя това, което обичам. Обмислям на колко съм години и тези мигове са наистина велики, защото отказването от играта приближава, но имам още няколко години. Изглежда, че времето върви бързо и се надявам да продължи всичко така, както е досега”, призна аржентинецът.