Капитанът на Барселона Лионел Меси изравни 66-годишно постижение. Той получи наградата си за най-добър реализатор на Примера дивисион за миналия сезон. Тогава аржентинецът наниза 36 попадения.

Така Меси вчера получи за шести път в кариерата си наградата „Пичичи“ за голмайстор в испанския елит. Само още един човек е печелил това отличие шест пъти. Това е легендарният стрелец на Атлетик (Билбао) Телмо Сара, който за последно взима трофея през 1953 г.

Освен това Лионел Меси получи и приза „Алфредо ди Стефано“ за най-полезен играч през сезона. Това е трето поредно подобно отличие за звездата на Барса и общо седмо в кариерата му.

Другата голяма награда на церемонията на в. „Марка“ отиде при вратаря на Атлетико (Мадрид) Ян Облак. През миналия сезон не допусна гол в 20 от 37 изиграни срещи и за четвърта поредна година получи приза „Самора“, връчван на най-добрия страж в Примера дивисион.

Отличието „Мигел Муньос“ за най-добър треньор беше поделено между Хосе Бордалас (Хетафе) и Диего Мартинес (Гранада). Яго Аспас от Селта за трета поредна година взе трофея „Сара“ за най-резултатен испанец в първенството.

Иняки Уилямс от Атлетик (Билбао) спечели „Златен гол“ за най-красиво попадение. Той е отличен за попадението си срещу Севиля.

Серхио Рамос взе приза за най-полезен играч на националния отбор. Това беше възнаграждение за неговите 170 мача за „червените фурии“. Така защитникът на Реал (Мадрид) е рекордьор по този показател в представителния тим на Испания.

ГОЛЪТ НА ИНЯКИ УИЛЯМС СРЕЩУ СЕВИЛЯ