Четирикратният носител на „Златната топка” и звезда на Барселона Лионел Меси се изравни с легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона по брой отбелязани голове.

25-годишният нападател на каталунците се разписа на два пъти при домакинската победа над Бетис (4:2) през уикенда в среща от 34-ия кръг на Примера дивисион и увеличи сметката си на 345 попадения, колко има и Марадона през цялата си кариера.

Досега Меси е реализирал 313 гола с екипа на Барселона, след като облече екипа на първия тим на каталунците през 2004 година. За националния тим на родината си пък е отбелязал 32 попадения.

Диего Марадона има 311 гола за Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс, Барселона, Наполи, Севиля и Нюелс Олд Бойс, а с екипа на „гаучосите” се е разписвал 34 пъти.

Все още обаче между двамата велики футболисти на Аржентина има една огромна разлика. Докато Марадона спечели с националния тим световната титла на Мондиал 1986 в Мексико, Меси има успехи предимно с Барселона и все още не е достигал световния връх с „гаучосите”.