Нападателят на ПСЖ Лионел Меси направи интересен коментар за съвместната си работа с Пеп Гуардиола, който в момента е начело на Манчестър Сити.

„Гуардиола нанесе вреда на футбола, тъй като всички мислеха, нещата, които правим в Барселона, са толкова прости, че искаха да ги копират. След това на много места започнаха да прилагат идеите на Пеп“, заяви Меси пред „Мундо Депортиво“.

„В такива моменти разбираш какво наистина направихме в Барса. Без съмнение, Пеп притежава нещо особено от гледна точка на това как следи развитието на мачовете, подготовката към срещите и умението да предава възгледите си на играчите“, допълва седемкратният носител на „Златната топка“.

Пеп Гуардиола беше начело на Барселона в продължение на четири години (2008-2012 г.). За този период каталунците спечелиха три шампионски титли, две национални купи и два пъти триумфираха в Шампионската лига. Три пъти взе Суперкупата на Испания, два пъти Суперкупата на УЕФА и един път спечели Световното клубно първенство.

51-годишният испанец работи в Манчестър Сити от 2016 г. За този период той спечели четири шампионски титли във Висшата лига, четири пъти взе купата на Лигата, един път триумфира с ФА Къп и два пъти с Къмюнити шилд. През 2021 г. изведе „гражданите“ до финал на Шампионската лига, където загуби от Челси.