Нападателят на Барселона Лионел Меси заяви пред аржентинското радио "Ла Ред", че мечтае да спечели световната титла на Мондиал 2014 в Бразилия.

"Много съм щастлив, че успявам да печеля трофеи както на клубно, така и на индивидуално ниво. Но ми липсва нещо друго. Надявам се с Аржентина да успеем да спечелим световното първенство в Бразилия. Това е моята мечта, коментира Меси.

- Имахме проблеми на старта на квалификационния турнир, когато загубихме от Венецуела и не успяхме да победим Боливия. Сега обаче всичко се движи в правилната посока. Спечелихме два важни мача от него и три контроли. Надявам се, че ще продължим със същото темпо."

"За да бъда най-добрият в света, старая се да бъда най-добър във всеки мач и във всяка тренировка. Играя за Барселона и за Аржентина, което ме кара да давам всичко от себе си, за да се преборя със силната конкуренция. Винаги ми е трудно да напусна родния Росарио. Нищо в моя живот не се е променило, откакто бях малко дете. Единствената разлика е, че сега хората ме познават, когато ме видят на улицата", добави Меси.