Лионел Меси мечтае най-накрая да спечели трофей с Аржентина и то още на предстоящото издание на Копа Америка от 11 юни до 4 юли в Чили. Звездата на европейският клубен шампион Барселона, спечелил требъл през изминалия сезон, е на мнение, че е в много по-добра форма в сравнение с тази по време на Мондиал 2014 в Бразилия. Миналото лято „гаучосите” стигнаха до финала на шампионата на планетата, но го загубиха от Германия с 0:1 след продължения на „Маракана” в Рио де Жанейро.

„На тази Копа Америка идвам много по-готов, отколкото бях за Световното. Мечтая да спечеля трофей с Аржентина. Тази група от играчи заслужава подобно нещо. След световното първенство всички бяхме много унили“, сподели Меси, който заедно със съотборника си в Барса Масчерано се присъединиха към националния тим на родината им.

„Аржентина си остава един от фаворитите на Копа Америка, макар и големите ни съперници да са подготвени. Аз и Масчерано вече мислим само за турнира. Искаме титла с Аржентина“, допълни Меси, който до момента е вкарак 45 гола в 97 срещи с екипа на „гаучосите”.