Ръководството на Барселона ще започне преговори за нападателя на Манчестър Сити Серхио „Кун" Агуеро, гласят последните информации на испанските медии. Доскоро се смяташе, че фаворит да върне в Примера бившия играч на Атлетико (Мадрид) е градският съперник Реал.

Футболист №1 на планетата Лионел Меси, който е добър приятел с Кун от националния отбор на Аржентина, се е ангажирал със задачата да го убеди да се премести на „Ноу Камп" през лятото. С трансфер за около 50 млн. евро.

„Много съм щастлив в Сити. Чувствам се добре приет и много желан. В клуба съм от година и половина, а понякога се чувствам сякаш съм бил там цял живот”, твърди 24-годишния аржентинец.

За връщането на Кун в Примера се заговори още миналото лято, когато лично Моуриньо го пожела в Реал. Сега обаче положението е много по-различно, защото вече бившата половинка на нападателя Джанина Марадона се върна да живее в Мадрид със сина им Бенхамин. А това означава, че ако иска да го вижда често, Кун ще трябва да се върне в Примера. Остава обаче отворен въпросът дали ще заиграе в Барселона, или все пак ще избере Реал.