Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси заяви, че не е важно дали вкарва голове или не. Нападателят на Барселона не успя да се разпише за националния си тим при убедителната победа с 6:1 над Парагвай във втория полуфинал на турнира Копа Америка, но пък се отчете с три асистенции. На финала Аржентина ще се изправи срещу Чили на 4 юли.

„За мен не е важно дали вкарвам голове или не. Изиграхме страхотен мач. Направихме това, който правихме и в предишните мачове. Постигнахме първата си цел – класиране на пореден финал. Вълнуваме се, защото можем да станем шампиони“, сподели Меси след мача.

"Жадуваме за победата. Срещу Парагвай зрителите видяха дъжд от голове. Надявам се и на финала да отбележим с божията помощ. В предишните си срещи вкарвахме трудно, но знаехме, че ще се отпушим в един момент. Това се случи днес. Благодарение на бързия гол пред нас се откриха свободни пространства, тъй като парагвайците тръгнаха в атака. Вкарахме и втори гол, а след като Парагвай намали резултата ние не променихме маниера си на игра", каза още аржентинецът.

Следете с БЛИЦ: Копа Америка 2015