Бившият бранител на Барселона Габриел Милито сложи край на кариерата си с бенефис в Буенос Айрес, който не бе уважен от сънародника му Лионел Меси, възстановяващ се от контузия.

На стадион „Либертадорес де Америка Авеланеда”, на който мачовете си играе Индепендиенте, Милито събра гости и приятели, сред които брат му Диего, Хуан Себастиан Верон, Диего Форлан, Хавиер Санети, Естебан Камбиасо и много други.

Звездата на Барселона Лионел Меси, възстановяващ се от травма, също е обещал да присъства на събитието, без да играе в мача, но в последния момент не се появи на стадиона. Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който също е контузен и е бил поканен, пък не получи разрешение от клуба си да отсъства.

В мача играха шампионският състав на Индепендиенте от 2002 година срещу Приятелите на Габриел Милито, който получи достойно изпращане. Милито вкара гол, както и един от синовете му – Сантяго, а двубоят приключи 3:1 за символичния домакин.

Габриел Милито е роден на 7 септември 1980 година в Бернал, Аржентина. В кариерата си е играл за три отбора - Индепендиенте, Сарагоса и Барселона. За националния тим на страната си има 42 мача и 1 гол.