Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси не взе участие в днешната тренировка на отбора. Той се подготвяше индивидуално във фитнес залата, но въпреки това попадна в групата на Хосеп Гуардиола за предстоящото гостуване на Интер в Шампионската лига. Левият краен бранител Ерик Абидал, който пропусна дербито с Еспаньол, също се завръща в игра и влезе в групата за гостуването на „нерадзурите”.

Другото ново име в разширения списък на Хосеп Гуардиола е 20-годишният защитник Андреу Фонтас.
Единственият липсващ от състава на Барселона е контузеният Андрес Иниеста, който почти сигурно ще пропусне и мача реванш срещу Интер.

Барселона вече потегли с автобус за Милано за двубоя с Интер във вторник. Каталунците гостуват в първи полуфинал в Шампионската лига, но ще пътуват с автобус заради изригналия вулкан в Исландия, който затвори всички европейски летища.

Полузащитникът на Барса Серхи Бускетс заяви, че пътуването няма да повлияе на отбора. Каталунците тръгнаха днес в 16,00 часа българско време с автобус, ще нощуват в Кан и утре по обяд ще пристигнат в Милано. "Пътуването с автобус не може да е извинение. Ще спрем в Кан и това ще ни помогне. Амбицията, мотивацията за игра ще си останат същите и ще се хвърлим с всички сили срещу Интер", сподели Бускетс./БЛИЦ