ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Лионел Меси разчувства футболния свят с емоционални думи от сцената в Париж при получаването на "Златната топка" за 2023 година за най-добър футболист в света. Аржентинецът спечели наградата за рекорден осми път и в речта си не пропусна да спомене легендарния Диего Марадона, който на същата тази дата 30 октомври щеше да навърши 63 години. 

"Днес исках да спомена Диего. Няма по-добро място да му честитим рождения ден тук, сред много хора, обичащи футбола, както той искаше. Където и да си, Диего... честит рожден ден. Това е и за теб", каза Меси от сцената в Париж.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Преди всичко, искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. На всичките ми съотборници в тима на Аржентина, които ми помогнаха да спечелим световната титла. Искам да кажа, че Холанд и Мбапе са невероятни играчи. Те постигнаха всичко и съм убеден, че следващите години един от тях ще спечели "Златната топка". Не се съмнявам, че дълги години ще властват по терените. Тази вечер имах късмет, да взема тази награда. Искам да спомена специално и на хората, които винаги са били до мен. И по време на Мондиал 2022, които ми помогнаха да сбъдна голямата си мечта. Благодаря на семейството ми, на съпругата ми и синовете ми. Те винаги са били до мен. За финал искам да спомена името на Лионел Скалони, за това, което той направи за нас. Благодаря и на всички аржентинци", добави аржентинецът, който триумфира с приза и през 2009, 2010, 2011, 2015, 2019, 2021.

Меси вече има 3 трофея повече от Кристиано Роналдо, който е с пет такива награди. Мишел Платини, Йохан Кройф и Марко ван Бастен имат по три "Златни топки".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!