Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси призна, че преди няколко години е отказал предложение да играе за испанския национален отбор. 26-годишният нападател разказва в книгата „Меси, Патриотът” на Мартин Кастиля и Кристиан Гросо за кариерата си в аржентинския национален отбор и за това колко много значи той за него.

„Неформално са ме питали дали искам да играя за Испания, но винаги съм казвал, че желая да играя за родината си, защото обичам Аржентина и бих носил само нейния екип”, обяснява Меси в книгата.

Аржентинецът споделя още, че е наранен от критиките за слабите му игри в националния отбор. „Разбира се, че съм чувал тези коментари, че не съм играл с ентусиазъм за Аржентина, че не съм пял химна или, че не съм достатъчно предан на националната фланелка. Беше ми болезнено да пристигна в родината си и да слушам как много хора ме нападат неоправдано”, казва още нападателят.

„Бих искал да променя рекордите си за аржентинския национален отбор и да оставя отпечатък в историята, за да направя хората в страната щастливи. Аржентина е моята родина и моят начин да изразя себе си. Хората ме питат защо не нямам испански акцент, но аз не искам и не искам да губя идентификацията си с моята страна”, допълва четирикратният носител на „Златната топка”.