Голмайсторът на Барселона Лионел Меси призна, че не се е замислял все още за край на кариерата си и се надява да спечели още някой и друг трофей, който му липсва.

„Не знам колко години ми остават на терена. Надявам се да са поне няколко. Все още има неща, които бих искал да завоювам – трофеи, повече голове… Не знам кога ще сложа край на кариерата си. Все още ми е рано за това, но се страхувам, че този ден наистина ще дойде”, заяви Меси откровено в интервю за FEF.

„Всяка година в Испания има по няколко отбора, които се борят за трофея и за място, което ще им осигури участие в евротурнирите. Барса и Реал (Мадрид) обикновено се конкурират за титлата всяка година, но Атлетико (Мадрид) я спечели преди няколко сезона. Нивото става все по-високо”, каза аржентинецът за Примера дивисион.

„Бразилия, Германия и Испания очевидно са сред най-добрите отбори на световното първенство, но има и други, които могат да спечелят титлата. Аржентина игра три финала в последните години – на Световното в Бразилия и на два пъти в Копа Америка. Искаме да станем шампиони и единственият начин това да се случи е, ако се борим докрай. Ще трябва да я караме стъпка по стъпка. Надявам се, че ще изживеем хубави моменти, както в Бразилия. Надявам се този път на още по-щастлив финал”, допълни нападателят за Световното в Русия.

„Ако на финала се изправим срещу Испания, това ще е един специален мач. Живея в Испания от много дълго време и познавам играчите добре. Надявам се този финал да се случи, но все пак искам Аржентина да спечели”, завърши Меси.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН