"Искам да помоля публиката да не освирква никого. Жестът ми беше заради освиркванията по адрес на Филипе Коутиньо. Грозно е да се реагира така. Трябва да сме сплотени. Намираме се в отличен период и трябва взаимно да си помагаме", призова Лео Меси след победата на Барса с 3:0 срещу Ливърпул в първи полуфинал от Шампионската лига.

Аржентинецът изригна с два гола, вторият от които беше невероятно красив.

"Накрая пропуснахме много добра възможност за четвърто попадение, но и 3:0 е чудесен резултат. Нищо не е решено, на "Анфийлд" се играе трудно. Ливърпул ще направи всичко възможно да ни притисне. Така беше и сега. Те наложиха много високо темпо и на моменти диктуваха събитията на терена.

Ливърпул е много силен физически. Не сме свикнали срещу нас да се играе по този начин. Мачът ни отне големи усилия, но всичко приключи добре. Най-важното беше, че не допуснахме гол. През първото полувреме бяхме по-добри, но през второто съперникът ни накара да се защитаваме.

При гола от фаул исках да пратя топката точно там, където отиде. Получи се наистина красиво", обясни Меси, който оформи на 600 попаденията си за Барселона.