Звездата на Барселона Лионел Меси продължи да пише история след двата си гола срещу Реал Мадрид. Каталунците биха на “Сантяго Бернабеу” с 2:0 в първи полуфинал в Шампионската лига. Техничарят вече има 179 гола във всички турнири в кариерата си с фланелката на каталунците и измести легендата Хосеп Самитиер от третото място във вечната класация на топреализаторите на клуба. Пред него са само двама души - Сесар Родригес с 235 гола и Ладислау Кубала със 194 попадения.

За разлика от Сесар, Кубала и Самитиер обаче Меси е вкарал своите 179 гола за по-малко от 10 години. Само за седем сезона, откакто е в първия тим на Барса, Меси има 119 гола в Примера дивисион, 36 в Шампионската лига, 17 в турнира за Купата на краля на Испания, 2 на световното клубно първенство и 5 за Суперкупата на Испания.

През този сезон 23-годишният Меси има вече невероятните 52 гола - 31 в Ла Лига и 11 в Шампионската лига, като и в двете състезания той е водач при топреализаторите. Меси е на път да стане голмайстор на Шампионската лига за трета поредна година след сезон 2008/2009 и сезон 2009/2010, тъй като нападателите, които са най-близо до него - Марио Гомес (Байерн) и Самуел Ето'о (Интер) вече приключиха участието си в турнира с по 8 точни попадения.

След двата гола вчера срещу Реал Меси е на път да подобри рекорд на Рууд ван Нистелрой за най-много отбелязани попадения в един сезон в Шампионската лига. Постижението на холандеца е от сезон 2002/03, когато вкара 12 гола. В момента Меси има 11, но му предстои полуфинал-реванш с Реал и евентуално финал./БЛИЦ