Лионел Меси получи поредното признание от статистиците. Аржентинецът беше посочен като най-добрият нападател за 2015 година. Неговият голям съперник Кристиано Роналдо изненадващо е едва 29-и. Класацията е на Международния център за спортни изследвания (CIES) в Швейцария и анализира шест различни компонента от играта на всеки нападател.

Зад Меси са двама представители на Бундеслигата – Ариен Робен (Байерн) и Бас Дост (Волфсбург). Луис Суарес е четвърти, а Диего Коста – пети. Сензацията Хари Кейн ги следва на шесто място. Кристиано Роналдо е далеч назад на 29-а позиция, но съотборниците му в Реал Мадрид Гарет Бейл и Карим Бензема са още по-зле – Бейл е 35-и, а Бензема – 37-и.

Емир Спахич от Байер Леверкузен е най-добрият централен защитник, като оставя зад себе си Мартин Демикелис и Матс Хумелс.
Гаел Клиши от Манчестър Сити води в класацията за най-добър краен защитник, Марсело (Реал М) е втори, а Рафиня от Байерн – трети.
Нури Шахин е №1 сред централните полузащитници. Пол Погба (Ювентус) е №2, а Фернандиньо от Сити е трети. Еден Азар и Месут Йозил са най-добрите атакуващи полузащитници, зад тях са Хесус Навас и Кевин де Брюин.