Нападателят на Барселона Лионел Меси е най-добре платеният футболист в света, а веднага зад него се нареждат Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо. Според "Франс футбол" аржентинецът е прибрал 33 милиона евро от заплати и спонсорски договори през изминалата година.

Полузащитникът на Лос Анджелис Галакси и бивш капитан на английския национален отбор Дейвид Бекъм следва Меси с приходи от 31,5 милиона евро, докато звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо през 2011 година е заработил 29,2 милиона евро.

В класацията на френското списание е и Самуел Ето'о, който направи много доходен трансфер от Интер в Анжи (Махачкала) миналото лято и се нарежда на четвърто място в списъка. Пети е нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

Богаташите от Манчестър Сити имат двама свои футболисти в челната десетка. Това са аржентинецът Серхио Агуеро и националът на Кот д'Ивоар Яя Туре, които са съответно на шесто и седмо място.

Единственият друг клуб, който има двама свои представители сред най-скъпоплатените футболисти, е Реал (Мадрид). Съотборникът на Роналдо Кака е девети по приходи.

Трябва да се отбележи, че сред най-добре печелещите е и нападателят на Челси Фернандо Торес. Въпреки че този уикенд испанецът успя да се разпише за първи път от пет месеца, той се е подписал под сумата от 16,7 милиона евро за разочароващите си първи 12 месеца на „Стамфорд Бридж".

В Топ 10 няма представител на Серия "А", но за сметка на това има футболист, играещ в германската Бундеслига. Това е капитанът на Байерн (Мюнхен) Филип Лам.