Лионел Меси поиска компенсация от 50 000 евро обезщетение, както за вандалската проява, така и за нахлуването във вилата му в Ибиса от климатични активисти, които хвърлиха боя върху фасадата ѝ.

Групата Futuro Vegetal обяви, че в началото на месеца е взела на прицел имота на аржентинската суперзвезда, като е поискала по този начин да осъди бездействието на най-богатите в борбата с глобалното затопляне.

Заради това членове на групата издевателстваха върху вилата на Меси, като я покриха с червена и черна боя.

„Те ни учат, че силните са недосегаеми. Вярно е, че политиките са предназначени да обслужват онези, които имат най-много, като директно атакуват правата на останалата част от населението. Но те представляват само 1% от населението”, казват активистите в описанието на видеото, публикувано в социалните мрежи.

След всичко случило се Меси реагира и заведе дело.

Сумата, искана от футболиста на Интер Маями, шокира активистите и ги накара да отговорят.

„Това е боя на водна основа, така че априори може да се измие с маркуч, а в най-добрия случай ще трябва малко да се потърка. Но в най-лошия случай, дори ако трябва да пребоядисате фасадата, това няма да струва 50 000 евро“, отговори говорителят на групата Билбо Басатера, който се противопостави на искането, твърдейки, че вилата е построена без разрешение.