ПСЖ официално представи новото си звездно попълнание Лионел Меси. 34-годишният аржентинец премина при парижани като свободен агент и подписа договор за 2+1 години. На пресконференцията освен Меси присъства и президентът на клуба Насер ал Хелаифи.

„Това е исторически ден за клуба и за света на футбола. Всички познават Меси. Лео прави от футбола да изглежда като магия, а освен това е истински победител. Обещавам, че всички ще се наслаждавате на стила на ПСЖ“, заяви катарският бизнесмен.

„Всички знаят, че раздялата ми с Барселона беше тежка, но аз съм щастлив да дойда в Париж. Нямам търпение да започна тренировки и да се присъединя към моите съотборници. Всички ме приеха много добре много добре вчера. Искам да благодаря на всички в клуба за работата, която свършиха по трансфера и за гостоприемството, което проявиха“, започна изказването си Меси.

„Да играя с Неймар и Мбапе? Много съм щастлив от този факт. Това е лудост! Очаквам с нетърпение да заиграя с двама от най-добрите футболисти в света. Не знам кога ще бъде първият ми мач за ПСЖ. Говорих за това вчера с треньорите. Може би се нуждая от малко тренировки, но се надявам да дебютирам възможно най-скоро. Наистина ми се играе“, допълни аржентинецът.

„Бъдещето на Мбапе? Мисля, че всички сте наясно. Той самият каза, че иска да имаме конкурентоспособен отбор. Сега ние имаме най-силния отбор в света. От тази гледна точка за него вече няма извинения. Не може да стори нищо друго, освен да остане“, коментира Ал Хелаифи по повод информациите, че Килиан Мбапе може да напусне в посока Реал (Мадрид).

„Ще дам всичко от себе си, за да спечеля отново Шампионската лига. Всички твърдят, че вече ПСЖ е фаворит за спечелването на турнира. Ще бъде интересно да се паднем срещу Барселона. Надявам се да има публика на стадиона, но със сигурност ще се чувствам странно да играя на „Камп Ноу“ с екипа на друг отбор", заяви още Меси.

„Очаквах да ме питате за Финансовия феърплей. Ние винаги сме уважавали това правило. Затова с нашите финансисти проверихме всичко и се уверихме, че може да привлечем Меси. Медиите не трябва постоянно да търсите негативното, а и да отбележите позитивите, които този трансфер ще донесе“, обяви президентът на ПСЖ.

„Познавам много добре треньора Маурисио Почетино. Фактът, че той е аржентинец, ми помогна в обмислянето на офертата. Беше важен фактор при вземането на решение за трансфера“, сподели шесткратният носител на „Златната топка“. 

Пресконференцията завърши със скандирания „Меси, Меси“ и „Вамос Лео!“ (б.ред. - Давай, Лео!), започнати от неговия сънародник Омар да Фонсека. Бившият футболист на ПСЖ в момента е телевизионен коментатор. Моментът беше използван от президента на парижани Насер ал Хелаифи и спортния директор Леонардо, за да връчат официално фланелката на клуба на Лионел Меси.