"Барселона е моят дом. Не искам да си тръгвам оттук, искам да печеля още трофеи с отбора", каза Меси в специално интервю за "Sport".

Така той отговори на информациите от вчера, че през следващото лято може да облече екипа на новия клуб на Дейвид Бекъм в американската MLS Интер Маями.

Меси има клауза в договора, която му позволява още през лятото на 2020 година да напусне Барселона, но по всичко изглежда, че това е повече застраховка за играча, отколкото реална възможност.

„Да, истина е, че имам такава клауза. Но тук е моят дом и аз не искам да си тръгвам. От друга страна, искам всяка година да печелим всичко", коментира още аржентинецът.

„Щях да бъда много доволен, ако Неймар се бе върнал в Барселона. В действителност не знам дали Барселона направи всичко възможно неговото завръщане да стане факт. Истината е, че преговорите с ПСЖ не са лесни“, добави Лео. 

„Никога не съм натискал ръководството да подпише с Неймар, просто аз и останалите играчи дадохме мнението си. Всички казват, че аз съм бил отговорен за осъществяването на трансферите, но виждате, че това не е истината", заяви звездата на Барселона. 

„Антонела е всичко за мен. Тя е страхотна партньорка, която ме разбира чудесно. Много е важно да имаш такъв човек до себе си, особено в лошите моменти. Тя знае как да се отнася с мен точно в тези етапи“, каза още Лионел Меси.