Лионел Меси и съпругата му Антонела промениха живота на 36-годишен мъж, след като се трогнаха от негово видео, споделено в социалните мрежи. Самият Пабло Тирабоски разкри за помощта, която е получил от футболната звезда и неговата половинка.

Тирабоски губи зрението си още при своето раждане, но сега семейството на Меси му е дарило специално устройство, с което аржентинецът вече може да чете и да разпознава цветовете.

„Антонела е видяла един от моите клипове и след това е разказала на Лео за мен. След това са се обадили на компания, помагаща на слепи хора, а те се свързаха с мен. Обясниха ми, че семейството на Меси е дарило сума, за да може да ми бъде закупено устройство, с което да мога да виждам“, разказа Пабло пред аржентинските медии.

„Машинката има специална камера, която разпознава текстово съдържание и благодарение на изкуствен интелект го превръща в глас. По този начин аз мога да чета книги и вестници. Освен това ми казва какво точно се намира пред мен. Вече знам вещите с какъв цвят са. Не мога да опиша щастието и емоциите, които изпитвам. Невъзможно е да изразя благодарността си към Антонела и към Лео Меси“, допълва 36-годишният мъж, който свири на цигулка.