Носителят на наградата FIFA The Best за най-добър футболист в света през настоящата година Лионел Меси разкри какви са големите му цели в близко бъдеще.

“Много съм щастлив да получа тази награда. Както винаги съм казвал, индивидуалните трофеи са на втори план за мен, защото наистина важното нещо е отборът. Миналият сезон беше странен. Правехме невероятен сезон като отбор и тогава един мач промени всичко (б.р. гостуването на Ливърпул). Разочарованието беше толкова огромно, че не успяхме да обърнем внимание на шампионата и да се подготвим за финала за Купата на краля”, призна Меси в интервю за официалния сайт на ФИФА.

„От четири години не сме печелили Шампионската лига и наистина искаме да я спечелим отново. Знаем добре, че ако не работим ден след ден това няма как да се случи. Относно Копа Америка наистина нямам търпение отново да се боря за нея. Тя ще бъде наистина специална”, посочи голмайсторът към кои трофеи ще се стреми с Барселона и Аржентина

“Наистина го харесвам и се опитвам да му помагам и да го подкрепям. Той е невероятен и има нужните качества, за да успее. Иска ми се всички да се отнасят с него, както се отнасяха с мен, когато навлизах в първия отбор. Не трябва да забравяте, че той е само на 16. Надявам се той да се забавлява и цялата тази шумотевица около него да няма негативно въздействие”, коментира аржентинецът страхотните изяви на младия си съотборник Ансу Фати в Барселона.

„Както винаги съм казвал, не се виждам като треньор, но никога не знаеш. Гледам към треньорите и си мисля, че би ми харесало да работя с подрастващи, да ги тренирам, но точно сега не смятам, че се случва. Може да се случи през следващите години”, отговори нападателят на въпрос дали мисли да стане треньор.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ