Считаният от специалистите за най-добър футболист в света за момента Лионел Меси разкри най-голямата мечта, която преследва в живота си. 25-годишният аржентински национал и звезда на Барселона иска след края на кариерата си всички да го запомнят като “добър човек”.

“Това за мен е по-важно от славата на най-добър футболист в света. Моята цел е хората да ме запомнят като един добър тип, когато закача футболните обувки на пирона”, сподели Меси в интервю за испанския вестник “Ел Паис”.

За голмайстора на Барселона индивидуалните отличия са нещо второстепенно. “Естествено, че се радвам на тях. Въпросът дали един играч е по-добър от останалите е тема, с която се занимават предимно медиите. За мен бе голям късмет, че попаднах в този отбор на Барселона с тези невероятни играчи. Без помощта на моите съотборници щях да съм едно нищо. Нямаше да спечеля никакви титли и отличия”, допълва аржентинецът.

Нападателят, който след около месец ще стане баща, много се радва на децата. “Да направиш едно дете щастливо, това е нещото, което ме изпълва най-много. Аз съм такъв, какъвто съм, както на терена, така и извън него”, казва още звездата на каталунците.