Барселона разби Хетафе с 4:0 на „Камп Ноу” в първия 1/8-финален сблъсък от турнира за Купата на Краля в Испания. Голямата новина от този сблъсък бе завръщането в игра на голмайстора Лионел Меси, възстановявал се 59 дни от контузия. Аржентинската звезда на катлунците влезе като смяна в 64-ата минута на мястото на Иниеста. Меси (90, 90+3) вкара два от головете, а другите две попадения бяха дело на на Сеск Фабрегас (9, 63-дузпа). На трибуните беше бившият треньор на Барса Тито Виланова, който се оттегли по здравословни причини.

Срещата започна с вихрен домакински натиск, който даде резултат в 9-ата минута, когато Педро центрира, а Сеск Фабрегас с глава огорчи вратаря на гостите от Мадрид Кодина за 1:0. Голът даде спокойствие на домакините и до края на полувремето те така и не успяха да увеличат аванс си, въпреки че продължиха да имат тотално надмощие на терена.

След почивката картината не се промени особено. Каталунците продължаваха да имат превъзходство, но не намираха пролуки през сгъстената отбрана на Хетафе. В 62-ата минута Педро бе фаулиран в наказателното поле на гостите и логично последва дузпа, реализирана минута по-късно от Сеск Фабрегас, записал втория си гол в мача за 2:0. Веднага след попадението дойде най-чаканият миг за феновете на домакините. Очакващият влизането си в игра още преди изпълнението на дузпата Лионел Меси влезе на терена на мястото на Андрес Иниеста.

В последната 90-а минута Меси ознаменува завръщането си с гол за класическото 3:0. В третата минута от добавеното време на срещата Меси вкара и второ попадение след самостоятелна акция за крайното 4:0, което обезсмисля реванша в едноименното предградие Хетафе следващата седмица. Двубоят на „Колисеум Алфонсо Перес” е на 16 януари (четвъртък) от 23:00 часа българско време.

ИСПАНИЯ, КУПА НА КРАЛЯ
1/8-финали, първи срещи

От 7 януари
Валенсия – Атлетико (Мадрид) 1:1

От 8 януари
Алкоркон – Еспаньол 1:0
Бетис – Атлетик (Билбао) 1:0
Барселона – Хетафе 4:0
Сантандер – Алмерия 1:1

Предстоящи
На 9 януари

20:00 часа: Реал Сосиедад – Виляреал
22:30 часа: Райо Валекано – Леванте и Реал (Мадрид) – Осасуна

Заб. Реваншите са на 14 и 15 януари